Killer and the Cool Cats spelen stevige, stampende Rock and Roll. De band bestaat uit Hugo Smuling (zang en toetsen), Martin van Noort (gitaar en zang), Sander Kaal (drum en zang) en Freddy Vaanholt (contrabas en zang).

Hugo Smuling zag in 1978 het levenslicht, waarna hij Rock and Roll met de paplepel kreeg ingegoten. Al vanaf zijn 6e waren toetsen niet veilig voor zijn boogie woogie-pianospel. Zijn liefde voor Jerry Lee Lewis groeide uit tot een rock and roll obsessie. Met vetkuif en leren jas doorliep hij de middelbare school als een ‘Real Wild Child’. Vanaf dit moment beukte hij op de toetsen en schreeuwde hij in de microfoon waardoor hij de bijnaam Killer kreeg. Hij speelde in de rock and roll bands The Nightrollers, The Jaguars en Paul Chevrolet & the rockin’ Cadillacs. In 2005 richtte Hugo de band Killer and the Cool Cats op.

Martin van Noort speelt al zoveel jaren in zoveel bands dat hij de tel is kwijtgeraakt. Hij speelt zijn Gretsch zo authentiek mogelijk. Hij is prettig gestoord, en als hij echt blij is gaat zijn been gek doen.

Thomas Aukes is drummer met ervaring in verschillende bands en een voorliefde voor al dat shuffelt en swingt. Hij kan de boel zo opzwepen dat niet alleen de band aan het zweten raakt, maar ook de hele zaal op de kop staat.

Freddy speelt zijn contrabas alsof het zijn vriendin is. Hij streelt niet alleen liefdevol de snaren en laat haar rondjes dansen, maar pakt haar ook stevig aan. En als het meezit gaat hij voor het podium voor haar op zijn knieen of klimt hij bovenop haar.